RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Industri

Seafire AB

Företagsgrupp inom industri, handel & tjänster Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

Pexymek AB

Producent av fäst- & elmaterial Sverige

IMAP rådgivare då Seafire förvärvar Pexymek, en leverantör inom kabelskydd, antennfästen och kallmanglar

Pexymek är en ledande leverantör inom kabelskydd, antennfästen och kallmanglar till den nordiska marknaden. Bolaget har även en betydande legoproduktion inom metallbearbetning. Bolaget förväntas omsätta ca 44 MSEK med en EBITDA marginal på över 10 MSEK under 2021. Säljarna fortsätter i sina operativa roller efter övertagandet. 

 

”Vi är glada över att ha fått förtroende att fortsätta att utveckla Pexymek. Företaget har en komplett produktportfölj inom växande marknader för antenn, el- och fiberinstallation. Samtidigt har bolaget en modern maskinpark och effektiv produktion som ger goda marginaler. Bolaget är nu väl positionerat för försäljningstillväxt och marknadsexpansion”, säger Johan Bennarsten VD Seafire.

 

Pexymek AB etablerades 1969 och företaget har idag 19 anställda med verksamhet i Falkenberg. Bolaget är en ledande leverantör av kabelskydd, kabelklammer, antennfästen och kallmanglar. Pexymek har även betydande legoproduktion inom rörbockning, tunnplåtsstansning och kantpressning.

 

”Det är med stor glädje vi hälsar Seafire som nya ägare till Pexymek AB. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med Seafire och vi vet att Seafire kommer bidra med resurser som möjliggör en fortsatt expansion för företaget, säger Peter Stenberg, VD på Pexymek AB.

 

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har efter förvärvet en portfölj med åtta bolag och omsättning på ca 467 MSEK proforma.

 

”Det har varit en oerhört intressant och lärorik process på många sätt för oss. Att då ha med en erfaren och kompetent rådgivare som IMAP har gjort att vi känts oss väldigt trygga genom hela processen. Jörgen och hela teamet på IMAP har stöttat och guidat oss genom hela processen och de har skapat en bra processtruktur och förutsättningar för en lyckad transaktion. Vi är övertygade över att genom IMAPs inblandning har vi fått upp både värden och struktur på vår egen affär.”, säger Björn Torstensson, Pexymek.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Experter som arbetade med transaktionen