RÅDGAV VID KÖP AV FÖRETAGET

Byggnadsmaterial & tjänster

Herenco Invest AB

Investeringsföretag Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

LGG Inneklimat AB

Produkter för klimatlösningar Sverige

Herenco förvärvar LGG, ett bolag som erbjuder klimatlösningar i form av fläktkonvektorer och spiskåpor

Herenco Invest utvecklar affärsområdet inom hållbara bygglösningar och förvärvar Kalmar-baserade LGG Inneklimat. LGG erbjuder skräddarsydda klimatlösningar i form av fläktkonvektorer och spiskåpor.

 

LGG Inneklimat grundades 1993 och har sedan starten specialiserat sig på produkter för vattenburen kyla och spiskåpor. Företagets verksamhet är placerad i Kalmar och bolaget har även ett kontor i Stockholm. LGG Inneklimat omsatte 50 miljoner under 2021.

 

Energieffektiva lösningar för bästa inneklimat och helt skräddarsytt för varje kund är LGG:s affärsidé. För Herenco Invest blir förvärvet en förstärkning av affärsområdet inom hållbara bygglösningar.

 

– Strategiskt kompletterar LGG Inneklimat vårt erbjudande och den här typen av klimatlösningar är helt rätt i tiden. LGG har en lång erfarenhet och hög kunskap bland personalen, vi ser framemot att fortsätta leverera gedigna produkter, hög kvalitet och tillsammans med teamet utveckla företaget vidare, säger Ulf Rostedt, VD Herenco Invest.

 

LGG Inneklimat har genom åren arbetat med klimatlösningar till flera stora byggprojekt och byggnader, bland annat Turning Torso i Malmö, Hotell Post i Göteborg och Friends Arena i Stockholm.

 

– Att få Herenco Invest som ägare innebär att LGG kan fortsätta utvecklas genom att få möjlighet att ta del av koncernens breda kompetens och samtidigt dela med oss av våra egna erfarenheter. LGG:s styrka som företag är vår personals gemensamma engagemang och driv att ständigt utvecklas inom sina kompetensområden. Det känns tryggt och inspirerande att få en ägare med samma familjära företagskultur som alltid varit en central pelare i LGG:s historia, säger Fredrik Sturesson, VD och en av tidigare ägare LGG Inneklimat.

 

Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 157 år. Företagen Emballator, Herenco Invest, Acticon, Leif Arvidsson, Miljöhallen Golv, Hagab och Nimex är helägda bolag som ingår i koncernen. Koncernen omsätter 3,5 mdr och har cirka 1100 anställda. Herenco är även delägare i portföljbolagen Nolato (publ), Balco (publ), Lyko (publ), Profoto (publ), Fractal (publ), Lifvs samt huvudägare i JKS Golv och Nättraby Kakelservice.

 

IMAP rådgav Herenco genom hela förvärvsprocessen.

Experter som arbetade med transaktionen