Rebellion Capital

Hitta din rådgivare
Industri
Rebellion Capital
Swedish investment company
Förvärvade 100% av aktierna
Börjessons Plåt & Svets AB
Legotillverkning inom plåtbearbetning
RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Rebellion Capital förvärvar BPS på Tjörn, en legotillverkare inom främst laserskärning

Börjessons Plåt & Svets AB (BPS) är en legoleverantör med inriktning mot laserskärning, vattenskärning, bockning och efterbearbetning, i både stora och små serier. Bolagets kunder är ledande och välrenommerade företag inom framför allt Industri, VA & Bygg, Materialhantering, Lastbilar och Inredning & arkitektur. Bolaget grundades 1981 och under 2015 förvärvade Fredrik och Joakim Börjesson verksamheten av sin far. Idag omsätter bolaget knappt 50 miljoner kronor med väldigt god lönsamhet.

 

BPS har under de senaste fem åren genomfört betydande maskininvesteringar vilket har lett till förbättrad produktivitet och effektivitet. Nu stod bolaget inför nästa steg på sin tillväxtresa och nuvarande ägare insåg att de tillsammans med en ny stark ägare skulle kunna växa än snabbare och utveckla organisationen på ett bra sätt inför framtiden. IMAP anlitades för att projektleda BPS genom ägarförändringsprocessen vilken mynnade ut i att Rebellion Capital blev köpare.

 

Rebellion Capital är en långsiktig ägare och utvecklare av små och medelstora företag. Deras mål är att bygga en industrikoncern som består av marknadsledande nischföretag med robusta kassaflöden och hållbar tillväxtpotential.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.