RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Byggnadsmaterial & tjänster

Felderer GmbH

Specialist in ventilation and air conditioning technology Tyskland

har förvärvats av

Lindab International AB

Manufacturer of products and system solutions for construction and indoor climate Sverige

Lindab mer än dubblar verksamheten i Tyskland genom förvärv av ventilationsdistributören Felderer

Lindab utökar sin nuvarande verksamhet i Tyskland genom förvärvet av Felderer AG, en av Tysklands största distributörer av ventilationsprodukter. Med förvärvet blir omsättningen mer än dubbelt så hög i Tyskland, samtidigt som Lindab får en stark ställning i hela landet.

 

Felderer AG grundades 1979 och har sin bas i Feldkirchen utanför München. Bolaget omsätter ca 700 MSEK årligen och har 160 medarbetare. Felderer är en av Tysklands största distributörer av ventilationsprodukter såsom kanaler, ljuddämpare, bafflar och brandskyddsprodukter. De tillverkar även cirkulära ventilationskanaler i egen regi. Försäljning och distribution sker via sju hubbar i södra och västra Tyskland. Felderer säljer inte Lindabs produkter i nuläget.

 

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Koncernen omsatte 9 648 MSEK år 2021 och är etablerad i 20 länder med cirka 4 500 medarbetare. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

 

”Felderer är ett kundfokuserat företag med hög servicenivå och gedigen ventilationskunskap. Det är ett förvärv som kompletterar Lindab på många plan”, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. ”Den tyska marknaden har stor potential för oss. I likhet med de nordiska länderna är byggnader välisolerade och behöver effektiv ventilation av hög kvalitet. Dessutom fokuserar tyska myndigheter på att sänka energiåtgången i både nya och befintliga fastigheter. Det är en optimal kombination för Lindab. Tillsammans med Felderer utökar och breddar vi vårt ventilationserbjudande väsentligt i Tyskland. Vi ser fram emot att utveckla bolaget vidare tillsammans med VD Klaus-Philipp Felderer och hans kompetenta medarbetare”.

 

”Det finns goda utvecklingsmöjligheter för Felderer AG på den tyska marknaden tillsammans med Lindab, vilket kommer att gynna våra kunder, våra partners och våra medarbetare. Vi ser fram emot ett dynamiskt samarbete med vår starka och hållbara partner Lindab”, säger Klaus-Philipp Felderer, VD och ägare till Felderer.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.