ADDVise

Hitta din rådgivare
Hälso- & Sjukvård
ADDVise
Publicly traded group supplying equipment to healthcare and research facilities
Förvärvade 100% av aktierna
Clinichain Holding B.V.
Medical equipement rental company for CRO's
RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

ADDvise Group förvärvar holländska CliniChain, en leverantör av medicinteknisk utrustning till kliniska studier

CliniChain grundades av Peter Maaskant och Erik Hoddenbach 2017, och är idag en snabbväxande internationell leverantör av medicinteknisk utrustning till kliniska studier. Bolaget erbjuder skräddarsydda lösningar för hyra och köp av medicinteknisk utrustning som anpassas till respektive fas i kliniska studier. CliniChains kunder består av kontraktforsknings-organisationer, biotech- och läkemedelsbolag. CliniChain är baserat i Almere, Nederländerna.

 

CliniChains omsättning för de senaste tolv månaderna per den 31 oktober 2022 uppgick till cirka 7,4 MEUR med en justerad EBITDA om cirka 4,0 MEUR, vilket motsvarar en justerad EBITDA-marginal om cirka 53,7 procent. Drygt 60 procent av CliniChains intäkter är återkommande intäkter. Därefter har CliniChain signerat ett avtal med en av världens största organisationer för kontraktsforskning (”CRO”) som ska utföra en global riskstudie för kunds räkning. Avtalet avser uthyrning, utbildning och service av medicinteknisk utrustning. Uppdraget löper under 33 månader med omgående start och har ett totalt ordervärde om cirka 12,8 MEUR. Avtalet kommer väsentligen höja CliniChains omsättning och resultat de kommande tre åren.

 

ADDvise Group AB (publ) är en ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Koncernen består av två affärsområden, Lab och Sjukvård. Försäljning sker globalt. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten – både geografiskt och produktmässigt. ADDvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Premier Growth Market.

 

Peter Maaskant, CEO för CliniChain, kommenterar processen:

 

”Under en intensiv period på 12 månader genomförde IMAP försäljningsprocessen för att Clinichain skulle bli en del av ADDvise Group i Sverige. IMAP har varit ett stort stöd för oss under processen. De hjälpte oss dagligen med finansiellt, kommersiellt och konsultativt stöd. Detta gav oss sinnesro, extra kollegor under processen och vi fick stort förtroende för hela IMAP-teamet. Vi vill tacka IMAP-teamet för deras ansträngningar och slutförandet av denna process, och vi vill gärna rekommendera dem för nya projekt.”

 

IMAP rådgav CliniChain genom hela försäljningsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.