Stångby Plantskola AB

Hitta din rådgivare
Företagstjänster
Stångby Plantskola AB
Plantskola
har förvärvats av
MVI Equity AB
Private Equity-fond
RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Stångby Plantskola, en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden, tar in MVI som tillväxtpartner

Genom MVI skapas en nordisk marknadsledare inom plantskolebranschen för grön urbanisering.

 

IMAP har agerat rådgivare åt Stångby Plantskola då de förvärvats till att utgöra grunden i den satsning inom plantskolebranschen MVI nu genomför. Stångby Plantskola grundades 1978 och är en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden för växtmaterial. Företaget är välkänt med ett förstklassigt rykte och ett omfattande sortiment av träd och buskar. Stångby har ca. 50 anställda och driver plantskolor utanför Lund i Skåne, med effektiva logistikanläggningar i Stockholmsregionen.

 

Genom Stångby har sedan MVI genomfört två tilläggsförvärv. Det första är HPJ Garden AB, en högkvalitativ leverantör av produkter inom trädgårds- och anläggningsbranschen. Nu går gruppen samman med P. Kortegaards Planteskole A/S, den danska B2B-marknadsledaren för premiumträd och buskar. Koncernen samlas under namnet Treeco Holding som storleksmässigt innebär nordiskt ledarskap.

 

Koncernen kommer finnas på flera platser i Sverige och Danmark för att förse kunder inom en mängd olika branscher med organiska infrastrukturprodukter och tjänster för en grön urbanisering. På årsbasis förväntas koncernen ha en omsättning på över 200 Mkr och cirka 80 anställda. Alla säljare är kvar i gruppen operationellt och har investerat tillsammans med MVI.

 

Den nordiska marknaden för organiskt växtmaterial har visat en god tillväxt de senaste åren och förväntas fortsätta växa. Underliggande marknadstrender är kommunernas ökade ambitioner för grön urbanisering – genom växtinvesteringar – för att förbättra medborgarnas välbefinnande, skapande av naturliga barriärer för översvämningar och värmeböljor, samt produkternas förmåga att fånga upp växthusgasutsläpp.

 

MVI investerar i bolag som är lönsamma och har stor tillväxtpotential. De vill samarbeta med grundare och ledning för att växa bolaget på bästa sätt. MVI fokuserar på industrier och bolag som drar fördel av fundamentala trender såsom digitalisering och demografi, särskilt inom tjänster för B2B och B2C.

 

IMAP var rådgivare åt Stångby Plantskola.

Klientberättelser

Jörgen Warpman, delägare Stångby Plantskola

Med IMAPs hjälp och guidning kunde vi hitta en köpare som delade vår syn på hur man skulle kunna ta bolaget till nästa nivå. Jag är väldigt nöjd med IMAPs engagemang och det värde som de tillfört genom att driva en välstrukturerad och tidseffektiv process. Detta gjorde att vi garanterat kunde få ut ett högre värde för bolaget än om vi gjort det själva.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.