Hitta din rådgivare


IMAP rådgivare till Hexagon vid försäljningen av TESA PMI till Greatstar

Hexagon har sålt sin TESA PMI-verksamhet, en schweizisk ledande global specialist inom tillverkning av högprecisions-mätinstrument, till Hangzhou GreatStar Industrial Company Ltd.

Hexagon har sålt sin TESA PMI-verksamhet, en schweizisk ledande global specialist inom tillverkning av högprecisions-mätinstrument, till Hangzhou GreatStar Industrial Company Ltd, en ledande internationell verktygstillverkare.

TESA PMI är en av de ledande globala tillverkarna av högprecisionsmätinstrument mindre än en mikrometer och har varit en innovatör inom denna bransch i mer än 80 år. Slutanvändare från mer än 30 länder och industrier som flyg, metallbearbetning, medicin och klocktillverkning litar på TESA PMI för att tillhandahålla mätinstrument av högsta kvalitet som säkerställer mycket konsekventa och exakta mätningar för tillverkningsmiljöer med hög precision.

Under 2022 bidrog PMI med 50,9 MEUR i intäkter till Hexagons division Manufacturing Intelligence, med en lönsamhet under genomsnittet för divisionen.

"Avyttringen av TESA PMI är en viktig milstolpe då vi numera fokuserar på vår övergripande koncernstrategi att vara teknikledaren för smarta digitala verkligheter." sa Andreas Krause, CFO för Hexagons Manufacturing Intelligence Division. "Vi vill tacka IMAP-teamet för deras mycket professionella förberedelser och genomförande av detta komplexa carve-out projekt."

Hangzhou GreatStar Industrial Co. Ltd. (SZSE:002444) etablerades 1993 och är världens näst största tillverkare av verktyg och förvaringsprodukter som säljs under olika välkända varumärken som Arrow, Pony och Lista. Under 2022 sysselsatte GreatStar ca. 13 000 personer och genererade intäkter på 2,0 miljarder EURO.

Genom förvärvet av TESA PMI utökar GreatStar sin produktportfölj ytterligare och stärker sin marknadsnärvaro i Europa. I ett uttalande från GreatStar säger de att "Syftet med detta förvärv är att förbättra företagets befintliga produktlinjer och utöka dess produktkategorier. I framtiden kommer företaget att utnyttja sitt väletablerade FoU-system i Kina, i kombination med TESA PMI:s ingenjörsteam i Schweiz, för att gemensamt utveckla fler högprecisions-mätinstrument som är lämpliga för varumärket TESA och dess kunder. Företaget kommer också att använda sina befintliga försäljningskanaler för att introducera TESA PMI-produkter till fler länder och regioner."

Hexagon är ett världsledande företag inom digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. De sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet. Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 24 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 5,2 miljarder EUR.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.