Hitta din rådgivare


OEM International förvärvar Ingemar Liljenberg i Vellinge, ett bolag inom gjutna, stansade och bearbetade komponenter

Ingemar Liljenberg är ett företag med lång historik som startades redan 1972. Idag omsätter bolaget ca 62 MSEK med goda marginaler. Företaget, med huvudkontor i Vellinge utanför Malmö, säljer och marknadsför kundunika produkter såsom gjutna, stansade och bearbetade komponenter för verkstads- och elektronikindustrin.

Ingemar Liljenberg är ett företag med lång historik som startades redan 1972. Idag omsätter bolaget ca 62 MSEK med goda marginaler. Företaget, med huvudkontor i Vellinge utanför Malmö, säljer och marknadsför kundunika produkter såsom gjutna, stansade och bearbetade komponenter för verkstads- och elektronikindustrin. Bolaget tillhandahåller även ett fast produktsortiment av lås, skenor och beslag för trä- och stålinredningar.

Köparen OEM International är ett av Europas ledande teknikhandelsföretag som består av 34 rörelsedrivande enheter i 15 länder med en omsättning överstigande 5 miljarder. Koncernen verkar inom handel med komponenter och system från ledande leverantörer på utvalda marknader i Europa. Genom en väl utvecklad lokal marknadsorganisation och effektiv logistik utgör OEM ett bättre alternativ än att leverantörerna etablerar egna säljbolag.

- Ingemar Liljenberg är ett välskött bolag med produkter och lösningar som väl kompletterar OEMs befintliga sortiment. Bolaget kommer drivas vidare i sin nuvarande form men ambitionen är att tillvarata synergieffekter inom koncernen såsom sortimentsutveckling, marknadsbearbetning och leverantörssamordning, kommenterar Jörgen Zahlin, VD och koncernchef för OEM International.

Johanna Eneberg, ekonomiansvarig och ägare till Ingemar Liljenberg: "Med OEM som ny ägare får vi en långsiktig och stark ägare som delar vår syn på bolagets möjligheter och styrkor samt våra värderingar. Med OEM känner jag att vi har fått in en aktör som kan göra bolaget än mer konkurrenskraftigt."

IMAP var säljarnas rådgivare under hela försäljningsprocessen och eftersom vi tidigt kom i kontakt med ägarna till Ingemar Liljenberg kunde vi driva en effektiv och strukturerad process.

Johanna fortsätter; ”IMAP har varit en strukturerad och pålitlig stöttepelare genom hela denna, för oss, nya och ovana process. Det har varit proffsigt och tryggt från början till slut från hela teamet och ingen fråga har varit för liten eller för dum där vi framför allt har uppskattat är deras otroliga engagemang och att de alltid har varit tillgängliga.”

Tim Persson, Partner IMAP: ”Ingemar Liljenberg är ett fint företag med lång historik och stabil utveckling och det har varit ett nöje att jobba tillsammans med och stötta ägarna i den här transaktionen. Efter en välstrukturerad process med många intressenter är vi nöjda med att valet föll på OEM International som har de resurserna, erfarenheten och kunskapen som krävs för att fortsätta utveckla företaget. Vi önskar dem lycka till och det ska bli spännande att fortsätta följa Ingemar Liljenberg framöver.”

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.