Byggnadsmaterial & tjänster 2023

Lindab genomför ytterligare ett förvärv i Tyskland genom förvärv av Raab Lüftungstechnik, en tillverkare av rektangulära ventilationskanaler

Lindab kompletterar sin verksamhet i Tyskland med förvärvet av Raab Lüftungstechnik GmbH. Med förvärvet stärker Lindab både försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler.

Hälso- & sjukvård 2023

EQT Ventures portföljbolag Unmind förvärvar irländska Frankie Health, en plattform för mental hälsa för arbetsgivare och deras team

Frankie etablerades i Dublin 2020 av grundarna James McGann och Seb Poole. Frankie har sitt huvudkontor i Irland och har 17 anställda. Plattformen kopplar samman användaren med över 1 000 terapeuter som kan nås hemifrån eller från kontoret.

Byggnadsmaterial & tjänster 2023

NIBE Group har förvärvat majoritet av aktierna i det kanadensiska brasvärmebolaget Miles Industries Ltd

Miles Industries, som säljer sina produkter under det välkända varumärket Valor har under flera decennier byggt upp ett starkt återförsäljarnät i såväl Kanada som USA, vilket resulterat i en mycket stark och väletablerad marknadsposition i Nordamerika.

Industri 2023

Laserkraft i Bredaryd, ett ledande bolag inom plåtbearbetning, förvärvas av industrigruppen PVI Industries

Laserkraft erbjuder sina kunder laserskärning, kantpressning, svetsning, bearbetning, ytbehandling och montering samt olika stödfunktioner. Man producerar både sammansatta och komplicerade artiklar som passerar många operationer såväl som enkla artiklar med få operationer.

Hälso- & sjukvård 2022

ADDvise Group förvärvar holländska CliniChain, en leverantör av medicinteknisk utrustning till kliniska studier

CliniChain grundades av Peter Maaskant och Erik Hoddenbach 2017, och är idag en snabbväxande internationell leverantör av medicinteknisk utrustning till kliniska studier. Bolaget erbjuder skräddarsydda lösningar för hyra och köp av medicinteknisk utrustning som anpassas till respektive fas i kliniska studier.

Råvaror, kemikalier & gruvdrift 2022

Stångby Plantskola, en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden, tar in MVI som tillväxtpartner

Stångby Plantskola grundades 1978 och är en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden för växtmaterial. Företaget är välkänt med ett förstklassigt rykte och ett omfattande sortiment av träd och buskar.

Industri 2022

Dacke Industri förvärvar Flintab, en av Nordens ledande leverantörer av innovativa vägningssystem

Dacke Industri förvärvar Flintab, en av Nordens ledande leverantörer av marknadens mest innovativa och konkurrenskraftiga vägningssystem. Flintab AB har sitt huvudkontor i Jönköping, Sverige och sysselsätter cirka 75 personer med en omsättning på cirka 140 miljoner kronor.

IT, Teknologi & Media 2022

Snabbväxande web hosting-koncernen Miss Group fortsätter sin internationella expansion genom förvärv av tjeckiska Web4U

Web4U grundades 2000, har sitt huvudkontor i Prag och är en av de ledande leverantörerna av webbhotell, domänregistreringar, e-post- och servertjänster till över 15 000 unika kunder inom den offentliga sektorn, samt till små och medelstora företag.

Hälso- & sjukvård 2022

Indutrade förvärvar Primed, en svensk leverantör av professionell behandlingsutrustning för fysioterapi

Primed är en svensk leverantör av professionell behandlingsutrustning för fysioterapi. Produkterna används för avancerad fysioterapi som riktar sig till patienter med omfattande rehabiliteringsbehov. Kunderna är offentliga och privata vårdgivare, såsom regioner, äldreboenden och privata kliniker inom fysioterapi, naprapati och kiropraktik.

IT, Teknologi & Media 2022

InfraCom intensifierar satsning inom tjänsteområde Arbetsplats som tjänst, förvärvar System Technologies

SysTech omsatte ca 54 miljoner kronor under verksamhetsåret 2021 med en EBITDA om ca 10,1 miljoner kronor. Under 2021 har Bolaget vunnit ett antal större upphandlingar inom offentlig förvaltning som kommer att levereras fram till 2025.

...