Råvaror, kemikalier & gruvdrift 2023

Nordic Surface Innovation (NSI) förvärvar PLS Produkter, en producent av produkter inom rengöring och hygien

PLS är en ledande producent av rengöring och hygien på nordisk basis. Bolaget omsätter cirka 130 MSEK med god lönsamhet.

Hälso- & sjukvård 2023

Indutrade förvärvar finska Labema, ett teknikhandelsbolag inom life science och bioteknik

Labema är ett teknikhandelsbolag verksamt inom life science och bioteknik som erbjuder diagnostisk utrustning och material till främst offentlig sjukvård, livsmedelsindustri och forskningslaboratorier.

Byggnadsmaterial & tjänster 2023

Herenco förvärvar Örebro-baserade Curant Klimat, en klimatpartner med bred teknisk kompetens för inomhusklimat gällande både värme och kyla

Curant Klimat AB grundades 2003 och företagets verksamhet finns i Örebro. Curant är en bred klimatpartner med teknisk kompetens för inomhusklimat gällande både värme och kyla. Produktportföljen består av bland annat radiatorer, konvektorer, fläktluftvärmare och luftridåer.

IT, Teknologi & Media 2023

Vitec Software Group förvärvar finska Neagen Oy, en utvecklare av medicinska bildlagrings- och visningslösningar

Programvarubolaget Neagen utvecklar och levererar medicinska bildlagrings- och visningslösningar. Bolaget omsatte cirka 5 miljoner EURO under 2022.

Industri 2023

IMAP har agerat rådgivare åt ägarna till Wemo Automation i Värnamo, en tillverkare av linjärrobotar och automationsceller, vid försäljning till japanska Yushin Precision Equipment

Wemo är en av de ledande tillverkarna av linjärrobotar och automationslösningar inom plastindustrin i Europa. Yushin verkar inom samma område med framstående marknadspositioner i Asien och Nordamerika.

Fordonsindustri 2023

Spanska Teknia förvärvar STG i Vimmerby, ett ledande bolag inom pressgjutning och efterbearbetning i aluminium, magnesium och zink

STG är ett bolag inom kvalificerad pressgjutning och efterbearbetning, och arbetar med materialen aluminium, magnesium och zink. STG har i dag cirka 100 anställda och omsatte cirka 200 miljoner kronor under fjolåret.

Livsmedel & Dryck 2023

Orkla förvärvar ungerska Khell-Food, en ledande producent av färdiga smörgåsar och baguetter

Khell-Food är den största tillverkaren av färdiga smörgåsar och baguetter på den ungerska marknaden. Bolaget omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 160 anställda.

Byggnadsmaterial & tjänster 2023

Lindab genomför ytterligare ett förvärv i Tyskland genom förvärv av Raab Lüftungstechnik, en tillverkare av rektangulära ventilationskanaler

Lindab kompletterar sin verksamhet i Tyskland med förvärvet av Raab Lüftungstechnik GmbH. Med förvärvet stärker Lindab både försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler.

Hälso- & sjukvård 2023

EQT Ventures portföljbolag Unmind förvärvar irländska Frankie Health, en plattform för mental hälsa för arbetsgivare och deras team

Frankie etablerades i Dublin 2020 av grundarna James McGann och Seb Poole. Frankie har sitt huvudkontor i Irland och har 17 anställda. Plattformen kopplar samman användaren med över 1 000 terapeuter som kan nås hemifrån eller från kontoret.

Byggnadsmaterial & tjänster 2023

NIBE Group har förvärvat majoritet av aktierna i det kanadensiska brasvärmebolaget Miles Industries Ltd

Miles Industries, som säljer sina produkter under det välkända varumärket Valor har under flera decennier byggt upp ett starkt återförsäljarnät i såväl Kanada som USA, vilket resulterat i en mycket stark och väletablerad marknadsposition i Nordamerika.

...